Vasbeton szerkezet,
csempe vagy üvegmozaik
burkolattal...


Vasbeton beltéri medence üvegmozaik burkolattal, ellenáramoltatóval. Vasbeton beltéri medence üvegmozaik burkolattal, ellenáramoltatóval.
Hagyományos, vasbeton szerkezetű medencék.

A legdrágábbak közé tartoznak, építésük átlagosan 2-3 hónapig, vagy bonyolultabb megoldások esetén még tovább is tarthat.

Mégis van irántuk kereslet. Ha tartós, nagy méretű vagy szokatlan kialakítású medencét akarunk, akkor ez az építési mód a megoldás.

Több tonnányi vasanyag, több tíz köbméter zsaluanyag, nagy munkaerőigény, végtelen gondosság kell a betonmedence létrehozásához.

Magának a beton testnek kell vízzárónak lennie. Ha a föld mozog, a medencének vele kell mozogni, de semmilyen körülmények között sem repedhet meg, nem törhet el! Ezzel együtt vízzáró anyagokat is tartalmazó anyagokból összeálló rétegrend réteg kerül a medencetesre a csempe vagy üvegmozaik burkolat alá.

Az általunk alkalmazott csempe és üvegmozaik burkolóanyagok már a legmagasabb igényeket is kielégítik. A nyugat-európai gyártók termékei is könnyen beszerezhetőek. A ragasztó-, fugázó anyagok és a különböző extra tartozékok - pl. kerekített él, gömbölyített sarok, mélységjelző számok, csúszásmentes peremek - mind-mind kaphatók. Szín- és méretválasztékuk, minőségük megfelel az elvárásoknak.

Díszítőelemek készen is kaphatók (pl. delfin vagy virág "rajz"), de ügyes burkolóink egyedi mintákat is elkészítenek.

A burkolás négyzetméterára széles skálán változik. 10 eurótól több száz euróig is terjedhet négyzetméterenként a medence burkolóanyagának ára. Ezen kívül szükség van a megfelelő technológiai rétegrend kialakítására (kiegyenlítő, felületelőkészítő, szigetelő, ragasztó, fugázó anyagok, mind-mind a medencékhez alkalmas minőségben és tulajdonságokkal). Különleges igények esetén - pl. aranytartalmú díszítőcsík - előfordulhat 1000 eurós négyzetméterenkénti ár is!

A közületi medencék, uszodák, strandok általában ezt az építési megoldást használják. Ha ahhoz az igénybevételhez megfelel, talán a magánemberek is megelégszenek vele.

 

A zsaluzás és a vasháló szerelése már elkészült. Az aljzatbeton bedolgozása folyamatban ...

A kész vasbeton medencetest, római lépcsővel. A burkolás van még hátra.

A vasbeton medence csempézését végzik. "Telibe" kent ragasztóanyag, pontos vágás, illesztés, egyforma fugák.

Beltéri ülőmedence vasbetonból, feszített víztükörrel. Ehhez tökéletesen vízszintes perem szükséges.

Feszített víztükrű, változó mélységű, üvegmozaikkal burkolt vasbeton medence.